|
|
|
|||
Oppskrift på smøreoster
|
|||||
(12.11.13) Her er oppskrift på enkel smøreost: 1. Sett en liter eller to med hel kefir i romtemperatur i dype skåler på kjøkkenbenken. Ha gjerne litt tørkerullpapir over. Vær renslig. 2. Etter to-tre dager skiller melkestoffet seg. Ta et rent kjøkkenhåndkle, eller annen gas-duk, tøm melkemassen over i den, legg dduken i en sil ogla det renne av. Lag deretter en bunt av håndkleet. Heng deretter håndkle-bunten opp til avdrypping. 3. Poenget nå er at du etterhvert sitter igjen med
melkestoff du kan bruke til ostemasse. 4. Tilsett krydder du liker: Finhakket: hvitløk, oreganoblader, timian, rosmarin, basilikum, gressløk, persille, salt, pepper. Kort sagt, lag din egen smøreost. Legg den smørevillige blandingen i en godt reingjort syltetøyboks. 5. Spis det du orker. |