<<Hjem

Smøreost av kefir

 

 

 

 

 

Her legges ut matoppskrifter etterhvert som spørsmålene triller inn...

 

Oppskrift på smøreoster

(12.11.13)

Her er oppskrift på enkel smøreost:

1. Sett en liter eller to med hel kefir i romtemperatur i dype skåler på kjøkkenbenken. Ha gjerne litt tørkerullpapir over. Vær renslig.

2. Etter to-tre dager skiller melkestoffet seg. Ta et rent kjøkkenhåndkle, eller annen gas-duk, tøm melkemassen over i den, legg dduken i en sil ogla det renne av. Lag deretter en bunt av håndkleet. Heng deretter håndkle-bunten opp til avdrypping.

3. Poenget nå er at du etterhvert sitter igjen med melkestoff du kan bruke til ostemasse.
Hvis det smuldrer kan du røre inn litt rømme. Hold det kjølig, og unngå for mye håndtering, vær renslig.

4. Tilsett krydder du liker: Finhakket: hvitløk, oreganoblader, timian, rosmarin, basilikum, gressløk, persille, salt, pepper. Kort sagt, lag din egen smøreost. Legg den smørevillige blandingen i en godt reingjort syltetøyboks.

5. Spis det du orker.