<<Hjem

Ostekake

 

 

Her legges ut matoppskrifter etterhvert som spørsmålene triller inn...

 

Oppskrift på ostekake

(28.05.2014)

15 stk Havrekjeks eller Digestive

100 smeltet smør

2 beger kremost naturell (1 familiepakke med Filadelfia)

1/3 L lettrømme (evnt. mat-yougurt naturell eller en 50/50-blanding)

60g melis

1 ts vaniljesukker

1/3 kremfløte

1 pk sitrongelé (+ 1 pk til topp)

Lag gelé etter anvisning på pakken, men bruk halv mengde med vann.

Knus kjeks og bland med smeltet smør. Klem dette ut i bunnen av formen.

Visp sammen ost, rømme, melis og vaniljesukker. Visp inn fløten (ikke piske). Bland inn avkjølt gelé.

Hell kremen i formen og la den stå kjølig noen timer.

På toppen kan det legges et lag med gelé når kremen i kaken er blitt stiv.