<<tilbake til hjemmesiden

Slekten vår: kontakt post@takvam.no - Vil du ha et slektstre? Send en mail, så kan vi diskutere det.

Siste nytt:
2014.05.16. Har mottatt svar på klage til Akasia for sletting av Nils (1843) og Martas (1854) graver på Takvam. Dessverre er gravene slettet.
2014.05.1. Nye data på de eldste til Signe Takvams morsslekt. Oppdatert noen gravminner på Karen Marie Kvalheims slekt. Vårpuss på egne graver og tatt nye bilder.

2014.04.15.
Ann Mari Takvam har bursdag i dag. Hun er bosatt på Takvam-gården i dag, og er gift med Geir Takvam. Gratulerer med dagen!!
Og har lagt ut et bilde av Olav Nilsson Takvam som emigrerte til USA i 1911!

2014.04.14.
Lagt ut bilde av Jenny Andersen (sammen med Lars Tunes), samt datoer på Kari Tunes sine foreldre. Takk Magnhild!
2014.04.06.
Nytt bilde på Signe Takvam og på Nils Martin Takvam (1913). Har reparert bildene hos Protulipac (Kroatia).
2014.04.05.
Har sendt klage til Akasia for sletting av Nils (1843) og Martas (1854) graver på Takvam. Kjenner ikke til at noen i slekten er varslet om dette.
2014.04.04.
Har ryddet litt om Signe Takvam, og lagt ut et par bilder med Dorthea Kjellesvik, Hilda Taule og Ole Rasmusen Bergfjord. Har dessuten prøvd å legge ut et forsidebilde. Bildet er et bryllup, trolig Skage i Blomsterdalen, muligens Bønes.
2014.03.31.
Camilla "Milla" Therese Takvam er født i 1985 og har vokst opp i Nygårdslien! Hun er datter til min 7-menning som kom fra Vågedalen! Nå har jeg sjekket Samnangerslekten hennes. Fant et bilde av Millas tipptipp-oldeforeldre. Sjekk Johannes Torbjørnsson Jarland...
2014.03.30.
Har lagt ut noen få bilder hos Jakob, Paul og Helge Kjellesvik
2014.03.29.
Slektsdatabasen er offentlig.
2014.03.18.
Egil Takvam døde.
2014.02.19.
Helge Arne Jakob Kjellesvik døde.
Skrivemåter for Takvam:
Takvam, Takkvam, Takhvam, Thakhvam, Þakkuammir, Þakhvammr, Þakkuamir, Þakhwammir, Þakkuam, Takqvam, Takhuamer, Tackquam,.Tackqwann, Tacqwam, Thaaquam, Taquam, Thaquamb, Taqvam

Her er inngang til databasen, se gjerne bruksanvisningen nedenfor!
Ingen levende personer blir lagt ut, med unntak av
familiebilder og spesielle bilder etter avtale.

Bildene er lagt ut med kopibeskyttelse/Copyright.
Slektninger kan kontakte undertegnede ved behov.
©www.takvam.no

Fokus er Øvre Stadionsvei 16A Der bodde mine besteforeldre Johannes og Dorthea. Johannes var fra Takvam og Dorthea var fra Barattetaule på Sæbø, Radøy.
De møttes i Arna, Bergen.
Mitt andre fokus er min mors foreldre, Karen Marie og Sverre. Karen Marie var fra Ålesund, med slekt fra Brogstad utenfor Molde og fra Valdalen i Norddal kommune. Kvalheim er en bygd på Vågsøy. De møttes i Bergen.
Der er minst tre Takvam-slekter. Slekten vår har røtter og utbredelse på Skyggestrand, Osterøy, Laksevåg, Bønes, Dale, Seattle, Minnesota, Los Angeles (og New Zealand). Der er nok feil og mangler i databasen. Dette vil jeg gjerne ha hjelp med å rette opp. Jeg trenger data. Fødselsdata og dødsdata, brylluper og skilsmisser. Ektevidde og samboere. Og bilder.

Databasen er lagt ut!
Jeg kunne gjerne sagt "vår". Men hvem er vi og hva er vår. Min fars slekt oppover, og overraskende mye nedover igjen gjelder de fleste Takvammer i vår slekt. Tilsvarende for morssiden min.
Det er typisk mennenes slektsfølge det er tilrettelagt for. Kvinner skifter ofte etternavn ved ekteskap, og det gamle etternavnet blir vanskeligere å følge videre.

Det vil bli lagt ut bilder fra "gamle dager" i databasen. Ønsker hjelp med akkurat det. Jeg har flere tusen bilder i en samling. Bildene er skannet og papirkopiene og negativer er lagret forsvarlig.
Bildene er av ulik kvalitet, men masse er av meget god kvalitet.

Der er nok feil og mangler i databasen. Dette vil jeg gjerne ha hjelp med å rette opp. Send meldinger til post@takvam.no

Ingen levende personer er lagt ut etter krav fra myndighetene.

 

Trygve Johan Takvam
12.11.1919 - 8.12.2010

De første data så langt:
Den første som er dokumentert hjemmehørende på Takvam er Gwren fra 1518 ("Guren"). Han er registrert som skyldig 16 merker kjedelbrom til kongsgarden i Bergen. Han er registrert fordi han satt i tukthus for sin gjeld. (Sekundær kilde: Lars Martinusson Ådna, Haus i soga og segn, Bergen 1959).

Den 12. Februar 1371 ble det i Bergen kunngjort i Diplomatarium Norvegicum at "Sigurd Greipssön kundgjör, at han har mageskiftet indre Takhvam (i Haus) til Abbed Sigurd i Munkelivs Kloster mod Gaarden Landrod.", og videre den 12. Marts 1371 i Haus at "Thjoste Ormssön kundgjör, at han har modtaget Betaling af Sigurd Greipssön for Gaarden Thakhvam, som denne har afkjöbt ham."

Det er slett ikke sikkert at noen av de her nevnte er i slekt med Takvam-slekta vår. Den første av våre stamfedre i mitt system er Mikjel Pålson Kvisti født 1638. Hans far er usikker, men trolig Pål Mikjelson Romslo. Hans far er også usikker, men en kandidat, Mikjel, er nevnt på Romslo i 1591 - 1620.

 

Bruksanvisning
Når du trykker på linken over kommer du til startsiden for slektsbasen.

1. Velg Etternavnsliste. Du får en alfabetisk liste over etternavn i databasen.
2. Velg deretter etternavnet du søker. Du får en alfabetisk oversikt over fornavnet til personer med det etternavnet.
3. Velg person. Personen med basisdata dukker opp. Om personen har levende avkom eller ektefelle eller samboer, vil ikke disse være synlige. Ett eller flere bilder kan være knyttet til personen (se etter små ikoner ved personens hovedbilde).
4. Klikk i vei, det er ufarlig. Du vil finne mulighetene til å se på slektstrær for enkeltpersoner ved å klikke på ikonet foran navnet.
5. Hvis du høyreklikker på et bilde, vil filnavnet komme fram. Her vil du avogtil få et hint om hvem som er avbildet.
6. Tilbakemuligheter finner du på toppen av siden, eller med "tilbake" i nettleseren. Prøv med Delete-bakover knappen, den er raskere.

Det finnes nettbaserte slektsbaser. Disse inviterer brukerne til å bryte norsk lov, men kan ikke stoppes fordi de ikke har forretningsadresse i Norge. Det oppfordres til slektsinteresserte å IKKE bidra ukritisk til slike utlegginger. Det er ikke lov å publisere data om levende mennesker hverken med tekst eller bilde uten samtykke.