<<Hjem
(oppdatert 02.06.2014)

Programmene på listen nedenfor anbefales. Kriterier er kvalitet, funksjonalitet, brukervennlighet og pris. Listen er ikke uttømmende.

Oppdateringsverktøy i særklasse. Secunia PSI Kanskje det viktigste verktøyet for deg som er opptatt av datasikkerhet.
Dette verktøyet har vi ventet på lenge. Nå er det her, og gratis. Sjekk https://www.flexerasoftware.com/enterprise/products/software-vulnerability-management/personal-software-inspector/
Dessuten finner du masse gode tips hos NORSIS.no

OpenOffice 4.1.3
på norsk

OpenOffice er ein fri (åpen og gratis) kontorpakke – omsatt til bokmål, nynorsk og mange andre språk.
OpenOffice inneholder skriveprogram, regneark, presentasjonsprogram, formel/matematikkprogram, tegneprogram og database. Programmet likner mye på Microsoft Office i bruk. Enkelte sider ved OpenOffice er bedre enn MS Office, andre sider står noe tilbake.
Det er helt kurant å ha både OpenOffice og MS Office på samme datamaskin.

PDF-leseren. Acrobat Reader trengs for å lese .PDF-formatet.
Se link: http://www.adobe.com/products/acrobat/readstep.html

Filbehandling. Total Commander. Flott og rimelig program for filhåndtering.
Se link: http://www.ghisler.com

Trafikkmålinger. Netmeter Evo. Gratis program for å synliggjøre trafikk. Stabil versjon er ver. 2.0.0.
Viser upload og download med farget grafikk. Se link: http://www.metal-machine.de/readerror/index.php?page=NetMeter+Evo+2.0.0+released

Bildebehandling. Irfanview. Program for å se på bilder og holde orden på bildesamlingen. Med lett bilderedigering. Et av de beste på markedet. Gratis!! Se link: http://www.irfanview.com

To flotte verktøy for diskopprydding.
Fantastisk verktøy for å finne dublettfiler på diskene. www.bigbangenterprises.de/en/doublekillerpro/, gratisversjon nederst på siden Du bør lese bruksanvisningen, og ikke røre dubletter blant systemfilene, selvsagt.

Meget bra ryddeprogram. Rydder blant annet registerfilene. Nyttig for å øke maskinens hastighet, dersom registerfilene har vokst ut over nødvendig volum. Men bruksanvisningen må leses og følges, hvis ikke du er sikker på hva du gjør. Se link: www.ccleaner.com

miniDatabase. Jot. Lite databaseprogram til å samle telefonnummer og oppskrifter i osv. Billig.
Du kan også legge inn bilder i denne databasen. Se link: http://www.kingstairs.com

Datasikkerhet!

For sjekk av din datamaskins beskyttelse, brannvegg, virusprogram samt artikler om sikkerhet, anbefalinger av sikkerhetsprogramvare, diskusjonsforum om datasikkerhet, se http://www.grc.com.

Sjekk maskinen din med Spybot av og til, og la deg forbløffe over alle som har vært innom uten ditt medvitende! Programmene fjerner uønskete cookies og andre spioner fra maskinen din.


Skanner. Spybot Search and Destroy er et gratis program for skanning etter uønskede inntrengere på din maskin. Dette programmet krever ørlite peiling. Bruk det med litt forsiktighet så går det meget bra.
Se link: http://www.safer-networking.org/